تولید ماسکی که ابتلا به کرونا را تشخیص می دهد

تولید ماسکی که ابتلا به کرونا را تشخیص می دهد

محققان دانشگاهی ماسکی مجهز به یک حسگر زیستی ابداع کرده اند که می تواند در ۹۰ دقیقه یا بیشتر ابتلای فرد به کووید۱۹ را شناسایی کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بیزینس اینسایدر، در سراسر دوره فراگیری کووید ۱۹، استفاده از ماسک و تست در صورت احساس بیماری به شعارهای پزشکان و کارشناسان برای مقابله با این بیماری تبدیل شدند.

اکنون گروهی از محققان دانشگاه هاروارد وMIT اختراعی ثبت کرده‌اند که علاوه بر جلوگیری از گسترش شیوع بیماری، احتمالاً ابتلاء به کووید ۱۹ را هشدار می‌دهد. این گجت پوشیدنی دارای حسگر زیستی است که می‌تواند تمام فعالیت‌های یک آزمایشگاه را انجام دهد و همزمان به اندازه‌ای کوچک است که داخل یک ماسک قرار گیرد.

کاربران باید ۱۵ تا ۳۰ دقیقه داخل ماسک نفس بکشند، دکمه‌ای روی حسگر را فشار دهند و سپس در ۹۰ دقیقه یا بیشتر نتیجه تست کووید ۱۹ آنها روی یک نوار خوانشی (مانند تست بارداری) مشخص می‌شود.

این حسگر با توجه به تحقیق پیشین اعضای وایس کور فکولتی ساخته شده و جیم کولینز محقق ارشد آن پژوهش نیز از پیشگامان فناوریwFDCF است.

محققان برای ساخت حسگر، ماشین مولکولی را استخراج و فریز کردند. این ماشین مولکولی با استفاده از سلول‌ها مواد ژنتیکی مانند دی ان ای و آر ان ای را شناسایی می‌کند. این اطلاعات به عنوان اثر انگشت ویروس عمل می‌کنند و درنتیجه سیستم آن را شناسایی می‌کند.

حسگر این گجت پوشیدنی با فشار دکمه‌ای فعال می‌شود که مقدار اندکی آب برای تجدید رطوبت اجزای فریز شده، آزاد می‌کند.

با استفاده از همین فناوری می‌توان پاتوژن های دیگر مانند آنفلوانزا را ردیابی کرد. علاوه بر آن سیستم تشخیص را می‌توان به طور مستقیم با پارچه مرتبط کرد. این تحقیق در ژورنال «نیچر بیوتکنولوژی» منتشر شده است.

کد خبر 5246773

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha